Beweging bij pups.

Wanneer?

5 mei 2024 van 13:00 uur tot 16:30 uur.

Waar?

Gezellig in onze kantine in Sebaldeburen.

Kosten?

Kosten voor deze lezing zijn € 42,50
Dit is inclusief een lekker bakje koffie ;) 

Wil je er ook bij zijn:

Schrijf je dan in via ons boekingspakket.

Beweging bij pups

In deze presentatie gaan we in op hoe het lichaam van de pup en de jonge hond zich ontwikkelt. Je maakt kennis met de verschillende leeftijdsfases en wat er dan fysiek gebeurt. Er wordt uitgelegd wat er verandert en wat er qua activiteiten met de pup kan worden ondernomen. We gaan in op de ontwikkeling van het skelet, invloeden van bepaalde hormonen en hoe zich dat vertaalt naar belastbaarheid. Per leeftijdsfase wordt uitgelegd welke fysieke vaardigheden je kunt ontwikkelen bij de pup, wat de invloed is van fietsen, coördinatietraining en traplopen. Met deze lezing willen we ook een hoop onrust bij puppyeigenaren wegnemen. Het is niet zo dat beweging slecht is voor pups. In tegendeel: beweging is essentieel voor de ontwikkeling het bewegingsapparaat, het skelet en de spieren. Er worden gerichte adviezen gegeven wat je met je pup mag doen.

Deze lezing is bedoeld voor hondensporters, trainers en instructeurs maar ook zeer interessant voor fokkers en verder iedereen die geïnteresseerd is. 

Deze lezing is geaccrediteerd met 10 punten in de categorie B volgens het CKI van de Raad van Beheer

Uw Spreker: Marcel Nijland

Marcel Nijland heeft zich al van jongs af aan uitgebreid beziggehouden met het trainen van honden voor verschillende sporten, zoals behendigheid, G&G, flyball, speurhonden, politiehonden en zelfs een lawinehond.

Daarnaast heeft hij veel honden met gedragsproblematiek behandeld en heeft hierdoor veel inzicht verkregen in de baas-hond relaties.

Hij is altijd geïnteresseerd geweest in de beweging en de fysieke kanten van de hondensport. Door zijn interesse op dit vlak heeft hij zich via de opleiding dierfysiotherapie verder ontwikkeld. Door deze combinatie van dierfysiotherapie, gedragsbegeleiding en jarenlange ervaring op het gebied van hondensport is hij zeer goed thuis op de gebieden van training en blessurepreventie en behandeling.

Omdat Marcel het belangrijk vindt om zoveel mogelijk mensen in zijn kennis te laten delen, geeft hij regelmatig lezingen en workshops.

Daarnaast heeft hij ook diverse boeken geschreven waaronder:

- Zijn eerste boek Hondse Hoogstandjes

- Bewegingsleer van de Hond

- Hondenopvoeding Pups