Senioren

Uw instructeurs voor deze lessen zijn:

Revitaliseren van de oudere hond, laat hem ook meedoen!

Bij Kynospirit kun je terecht voor een nieuw type activiteit: revitaliseren van de oudere hond. 

Mensen die plezier hebben in bezig zijn met hun hond, hebben er vaak meer dan één: een jonge en een oudere.

Net als ze eerder deden met de oudere, gaan ze met de jonge hond naar training en cursussen en schrijven hem in voor workshops en wedstrijden. Tot het voorgenomen doel is bereikt en eventuele titels zijn behaald. Tegen dat de hond zijn middelbare leeftijd heeft bereikt zijn veel honden al op pensioen. Want de eigenaar is dan vaak weer toe aan de volgende uitdaging, oftewel het opvoeden en trainen van een nieuwe pup. 

De oudere hond blijft aangenaam gezelschap, wandelt mee, krijgt eten en wordt verzorgd. Hij is de hond geworden met wie je kunt ‘lezen en schrijven’, met wie het leven zijn gangetje gaat. Een beroep wordt niet meer op hem gedaan, van elke dag mag hij gewoon genieten. Maar zo’n leven-in-ruste doet eigenlijk geen recht aan de vermogens van een eens actief dier.  

Kynospirit heeft een aanbod voor deze honden en hun eigenaars. ‘Actieve senioren’ heet het.
Het idee is om de oudere hond uitdagingen aan te bieden en zijn vermogens aan te spreken. Doel is om voor hond en eigenaar meer leven in de brouwerij te brengen en om veroudering van de hond tegen te gaan.

Omdat het aantal trainingen afhankelijk is van de aanmeldingen, verwijzen wij u voor de trainingstijden naar de agenda.
Is de cursus van uw keuze niet meer te boeken, dan kunt u ook de mogelijkheden die onder aan deze pagina staan gebruiken.

 

Actieve Senioren

Honden vanaf zeven jaar kunnen bij KynoSpirit als senior aan de slag.

In een sessie van drie kwartier komen de deelnemers samen, maximaal vier honden, krijgen ze stimulansen aangeboden om hersens en lijf te activeren. KynoSpirit vindt voor de onderdelen van het actieve senioren-aanbod inspiratie bij de reguliere cursussen.
Actieve senioren kunnen op hun training dus elementen tegenkomen vanuit:

  • Body Awareness
  • Detectie
  • Gehoorzaamheidstraining
  • Ringtraining
  • etc.

Soms kunnen de honden ervaring uit vroegere tijden aanspreken, soms ook helemaal niet. Geen probleem want nieuwe dingen meemaken is voor een oude hond net zo stimulerend als voor een jonge en leren kan een hond zijn leven lang. De opgaven worden uiteraard wel aangepast aan de mogelijkheden en de motivatie van de deelnemers. De eigenaars zullen er, naar wordt verwacht, versteld van staan wat hun honden boeiend vinden en hoe ze nog willen leren.

Een deel van de oefeningen is puur denk- en doewerk voor de hond: zoals Body Awareness en de neus gebruiken bij detecteren. Oefeningen uit het bereik van de ring- en gehoorzaamheidstraining doen daar tegenover een beroep op samenwerking tussen hond en eigenaar. Per sessie kan een mix van oefeningen aan bod komen of kan juist op speciaal thema worden gefocust. Ook deze cursus heeft MAATWERK als basis waaruit de lessen worden opgebouwd.

 

Body Awareness voor senioren

Voor senioren is er ook een mogelijkheid om puur en alleen Body Awareness oefeningen te doen.

Tijdens deze lessen leert je hond weer vertrouwen te krijgen in zijn oudere lijf.

Zodra er voldoende animo is starten we met een cursus Body Awareness voor Senioren.