Showen doe je zo

Showen is plezier hebben met je hond
en dat laten zien!
De lezing Showen doe je zo bereidt je als eigenaar voor op wat er komt kijken aan logistiek en organisatie rond het showen.

 

Van alles passeert de revue: van show-klaarmaken tot deelnemen aan de erering, het gaat ook over ringpersoneel en het lezen van het keurrapport, en over onderwerpen die in de ringtrainingslessen worden benoemd, duidelijk uitgelegd met mooi beeld materiaal.

Je kent het gevoel vast wel. De fokker zegt: "Je hebt zo’n mooie hond, ik zou graag willen dat hij geshowd wordt". Of misschien zijn er wel mensen in je omgeving die aangeven dat je een mooi exemplaar in handen hebt. Nou, dan is er maar één manier om er achter te komen of dat echt zo is. Ja, naar de hondenshow.

Dan begint het best een beetje te kriebelen. Het is ook niet niks natuurlijk, showen.  Zo heb je stap één gezet en ben je bij Kynospirit terechtgekomen voor ringtraining. Maar eens wordt het tijd om daadwerkelijk aan een show te gaan meedoen.

Natuurlijk heeft de instructeur al verteld hoe het toegaat in de ring. Maar hoe vul je het inschrijfformulier in en hoe laat ben je aan de beurt, wat komt er allemaal nog meer bij kijken? Wellicht heb je anderen al eens horen termen horen gebruiken als ZG, U(tje), BOB, CAC, erering en ga zo maar door. Wat is dat voor geheimtaal?

Tijdens deze lezing zullen we de hele weg bewandelen van showklaar maken tot de erering en je krijgt handige tips over wat neem ik mee en waar moet ik aan denken.

Onderwerpen die behandeld worden...

  • Invullen van het inschrijfformulier 
  • Checklist... 
  • Lezen van de catalogus 
  • Showklaar maken 
  • In de ring (terminologie) 
  • Naar de erering