Coördinatie, wat het is en wat het niet is.

Wanneer?

5 mei 2024 van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Waar?

Gezellig in onze kantine in Sebaldeburen.

Kosten?

Kosten voor deze lezing zijn € 42,50
Dit is inclusief een lekker bakje koffie ;) 

Coördinatie, wat het is en wat het niet is

Coördinatie is hot. Het wordt op veel plaatsen aangeboden als Coördinatie & Balans training, meestal met aanvullingen waar het allemaal goed voor is. Wat coördinatie precies is, hoe het tot stand komt en hoe je het gericht kunt trainen wordt in een nieuw licht geplaatst in deze lezing. We gaan in op de verschillende niveaus waarop coördinatie is geregeld in het lichaam, wat de invloed is van zintuigen en wat aangeboren en aangeleerd is in het proces van coördinatie . Het zal sommigen uit hun comfortzone halen en nieuwe inzichten geven.

Deze lezing is bedoeld voor hondensporters, trainers en instructeurs en verder iedereen die geïnteresseerd is. 

Deze lezing is geaccrediteerd met 10 punten in de categorie B volgens het CKI van de Raad van Beheer

Wil je er ook bij zijn:

Schrijf je dan in via ons boekingspakket.

Uw Spreker: Marcel Nijland

Marcel Nijland heeft zich al van jongs af aan uitgebreid beziggehouden met het trainen van honden voor verschillende sporten, zoals behendigheid, G&G, flyball, speurhonden, politiehonden en zelfs een lawinehond.

Daarnaast heeft hij veel honden met gedragsproblematiek behandeld en heeft hierdoor veel inzicht verkregen in de baas-hond relaties.

Hij is altijd geïnteresseerd geweest in de beweging en de fysieke kanten van de hondensport. Door zijn interesse op dit vlak heeft hij zich via de opleiding dierfysiotherapie verder ontwikkeld. Door deze combinatie van dierfysiotherapie, gedragsbegeleiding en jarenlange ervaring op het gebied van hondensport is hij zeer goed thuis op de gebieden van training en blessurepreventie en behandeling.

Omdat Marcel het belangrijk vindt om zoveel mogelijk mensen in zijn kennis te laten delen, geeft hij regelmatig lezingen en workshops.

Daarnaast heeft hij ook diverse boeken geschreven waaronder:

- Zijn eerste boek Hondse Hoogstandjes

- Bewegingsleer van de Hond

- Hondenopvoeding Pups