Showen doe je zo

Showen is plezier hebben met je hond
en dat laten zien!
Dat is makkelijk gezegd maar het is ook fijn als je weet wat er allemaal bij komt kijken op zo'n dag!

Tijdens deze theorie avond passeert echt van alles de revue! Van show-klaarmaken tot het deelnemen in de erering.

Ringpersoneel en hun functie, hoe lees ik mijn keurrapport, maar ook alle tips en trucs welke we in de praktijk lessen vaak benoemen, worden nog eens duidelijk uitgelegd met mooi beeld materiaal! Denk maar eens aan houding, staan, lopen.

 Je kent het gevoel vast wel… De fokker zegt; "Je hebt zo’n mooie hond, ik zou graag willen dat hij geshowd wordt". Of misschien zijn er wel mensen in je omgeving die aangeven dat je een mooi "exemplaar" in handen hebt. Nou is er maar één manier om er achter te komen of dat "echt" zo is… Ja naar de hondenshow.

Dan begint het best een beetje te kriebelen… Het is ook niet niks natuurlijk zo’n hondenshow. Natuurlijk heeft de instructeur al een hoop tips en trucs gegeven… Maar hoe vul je nou zo’n inschrijfformulier in en hoe laat ben je aan de beurt, wat komt er allemaal nog meer bij kijken? Wellicht heb je andere al eens horen gooien met termen als ZG, U(tje), BOB, CAC, erering en ga zo maar door...

Tijdens deze lezing zullen we de hele weg bewandelen van showklaar maken tot best in show, handige tips als wat neem ik mee en waar moet ik aan denken, zullen behandeld worden.

Onderwerpen die behandeld worden...

  • Invullen van het inschrijfformulier 
  • Checklist... 
  • Lezen van de catalogus 
  • Showklaar maken 
  • In de ring (terminologie) 
  • Naar de erering