Puppy lessen

Uw instructeurs voor deze lessen zijn:

Ook onze puppy lessen zijn gebaseerd op ons motto
'Plezier hebben met je hond en dat laten zien'.

We leren je om je hond op een positieve manier dat te leren wat nodig is om als sociale hond te functioneren en om een fijne ban met je hond op te bouwen. Om dat doel te bereiken is maatwerk nodig, want elke baas en elke hond hebben een eigen persoonlijkheid.

Het aantal trainingen is afhankelijk van de aanmeldingen, voor de trainingstijden zie
agenda.

 

Jonge pups moeten veel leren en nieuwe indrukken opdoen. Belangrijk is dat ze de gelegenheid krijgen in hun eigen tempo kennis te maken met de wereld en om zoveel mogelijk positieve ervaringen op te doen. Liefst voor de leeftijd van 12 weken. Bij ons kun je terecht vanaf 8 weken.

We beginnen met elke pup met een kennismaking.
De pup kan de nieuwe omgeving verkennen, jij kunt de instructeur ontmoeten en de instructeur kan de pup in een ongedwongen situatie observeren om een beeld te krijgen van wat je pup aan kan en nodig heeft. Tijdens deze kennismaking bespreekt de instructeur wat wij voor jou en je pup kunnen betekenen.

Puppy Socialisatie

Maximaal 3-4 pups per klas. Leeftijd vanaf 8 weken.
Tijdens deze lessen maakt de pup kennis met diverse materialen en situaties: allerlei attributen, maar ook geluiden en verschillende mensen/kinderen en dieren. We hebben de mogelijkheid om naar buiten te gaan, daar hebben we een afgesloten buitenruimte voor de pups met allerlei attributen om te klimmen, klauteren, spelen en ontdekken (snuffelen). Daarnaast hebben we de mogelijkheid om op stap te gaan met de pups, zodat ze kennis kunnen maken met het verkeer, andere dieren (paarden, schapen, poezen, etc) en wat we nog meer tegen komen. Alles afhankelijk van waar de pups aan toe zijn,  en onder begeleiding van de instructeur.
Je krijgt tijdens de lessen uitleg over de wijze waarop de pup reageert op de situatie en hoe je de pup het beste kunt begeleiden.
Deze lessen zijn vooral voor heel jonge pups en minder zekere pups ideaal.

Puppy lessen

Pups leren spelenderwijs wat er van hun verwacht wordt in de wereld. Voorop staat het opbouwen van een goede band met de hond. De hond moet leren jou te vertrouwen. Daarna kun je bezig gaan met het aanleren van wat je in het dagelijks leven met de hond belangrijk vindt.
In de lessen zullen we allerlei praktische oefeningen doen, die je kunt toepassen in de dagelijkse omgang met de pup.