Diane

Diane woont sinds 1993 in Friesland in een dorpje dicht bij Dokkum samen met haar man, hun honden en katten. 

Ze is geboren en opgegroeid in Amerika maar heeft ook zeven jaar in Canada gewoond.

Op twaalfjarige leeftijd ging zij al naar een gehoorzaamheidscursus met een van de honden, het begin van haar honden avontuur. Kort nadat zij in 1980 het huis uitging heeft ze een eigen hond gekocht, een (American) Akita. Met hem heeft ze aan shows en wedstrijden meegedaan in de VS en Canada. Om hem goed te kunnen voorbrengen ging ze op cursus bij een deskundige professionele handler, die haar tips en trucs goed kon kon overbrengen naar anderen.

Toen Diane in Canada woonde, werd zij gevraagd om les te geven zowel in showtraining als in gehoorzaamheid. Later volgden flyball en behendigheid.
Om zich te scholen heeft Diane, door de jaren heen, verschillende kynologische cursussen gevolgd en ook deelgenomen aan diverse workshops en lezingen.


De manier van les geven, vooral in de gehoorzaamheid, is erg veranderd sinds Diane is begonnen. De focus ligt nu op het belonen van goed gedrag. Deze manier van lesgeven past goed bij Diane. Ze kan echt genieten wanneer ze ziet dat haar lesgeven leidt tot een betere relatie tussen baas en hond en in zin om samen te werken.

Diane heeft gefokt met de Akita (in Canada) en de Australian Shepherd (in Canada en Nederland). Tegenwoordig heeft ze alleen nog reuen, met wie ze showt en die ze traint voor diverse activiteiten.