Joyce

Joyce is opgegroeid met een kruising Schapendoes en is met hem begonnen in de Behendigheid. Hierna kwam de Golden Retriever Wizard, waarmee ze Dogdance is gaan doen. In 2008 kreeg ze haar eerste eigen hond, een Terriër kruising Diëgo. Nadat Joyce een aantal jaren samen met Wizard en Diëgo op wedstrijd niveau Dogdance gedaan had, wilde ze weleens een nieuwe uitdaging.

In 2011 kwam deze uitdaging in de vorm van Border Collie Blue. Blue was op Dogdance snel uitgekeken. Omdat men zei dat hij een mooie hond was dacht Joyce: “Laat ik het eens proberen op een hondententoonstelling”.

Zo is Joyce bij KynoSpirit terecht gekomen. 

Hier kwam zij erachter dat showen veel meer inhoudt dan alleen een rondje lopen en je hond in stand zetten. Het gaat om teamwork en dat is iets wat ze heel graag wil laten zien in de showring.

Het motto van KynoSpirit, Plezier hebben met je hond en dat laten zien, past ook helemaal bij haar en is precies wat ze ook altijd heeft nagestreefd tijdens haar Dogdance-carrière.

Joyce vindt dat het in de showwereld te vaak draait om presteren, waardoor gespannen eigenaren  de lat voor zichzelf en hun hond zo hoog leggen dat ze niet meer van het bezig zijn met hun hond kunnen genieten. Daarom wil ze als instructeur de cursisten graag het tegenover gestelde laten ervaren: ontspanning bij de eigenaar, geen druk op de hond en trots zijn op je hond wat er ook gebeurt. 

Joyce geeft bij KynoSpirit lessen Showtraining, Tricks & Trucs en Dogdance.

Inmiddels heeft ze zelf Border Collies gefokt onder de kennelnaam Souls of Harmony.
Joyce volgt een HBO-Bachelor opleiding bij Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen Stoas), tot educatie- en kennismanager in de groene sector. Ook volgt ze bijna elke cursus die er bij KynoSpirit wordt gegeven en na haar studie wil zij zich graag verder oriënteren op dit terrein.