Joyce

Joyce is opgegroeid met een kruising Schapendoes, Witte Duitse Herder, Golden Retriever en in 2008 haar eerste eigen kruising terriër. Met de laatste twee heeft zij op wedstrijdniveau Dogdance gedaan. Om verder te komen in deze hondensport was een stamboomhond een vereiste. Met haar eerste Border Collie ging ze dat pad op, maar helaas, door een blessure bij haar hond, heeft zij dit niet kunnen voortzetten. Daarna heeft ze de showwereld ontdekt en is zo bij KynoSpirit terecht gekomen. 

 

Het motto 'Plezier hebben en dat laten zien' past goed bij haar. Dit komt voort uit haar Dogdance-carrière en ze zet het voort bij het showen. Ze kwam erachter dat showen veel meer inhoudt dan alleen een rondje lopen en je hond laten staan. Het gaat om teamwork. Dat is iets wat ze graag laat zien in de showring en tijdens het geven van haar lessen.  

Ze vindt dat het in de showwereld te vaak draait om presteren, waardoor gespannen eigenaren de lat voor zichzelf en hun hond zo hoog leggen dat ze niet meer genieten van het bezig zijn met hun hond. Ze wil als instructeur de cursisten graag het tegenovergestelde laten ervaren: ontspanning bij de eigenaar, geen druk op de hond en trots zijn op je hond ongeacht de resultaten.  

Ze geeft bij KynoSpirit lessen Showtraining.

Joyce volgt een HBO-Bachelor opleiding docent en kennismanager in de groene sector bij Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen Stoas). Daarnaast heeft ze in 2020 haar eerste nestje Border Collie pups gefokt onder de naam ‘Souls of Harmony’. Ze volgt vele cursussen en opleidingen bij o.a. KynoSpirit om zich voor de toekomst zoveel mogelijk te ontwikkelen binnen de kynologie.