Steve

Als klein kind was ik al bezig met wandelen en spelen met de honden van mijn oudere zus. Dit waren altijd herplaatsers, American Staffordshire en Pitbull met gedragsproblemen. Toen ik wat ouder was kregen we zelf een kruising Labrador / Golden Retriever. Hier beleefde mijn broertje, zusje en ik veel avonturen mee. Hij ging overal mee naar toe en deed overal aan mee, voetballen, trampoline springen, boom klimmen, zwemmen, fietsen en hardlopen.


In 2016 heb ik de opleiding hondengeleider bij defensie afgerond. Dit beroep heb ik 6 jaar uitgeoefend en ben in verschillende landen werkzaam geweest. De honden (ik noem ze partners) waar ik mee samenwerkte waren Mechelse herders en werden als wapen ingezet.

 

Samen met mijn vrouw Gitte hebben wij drie honden. Waarvan twee Siberische Husky’s en een Akita. Genaamd: Remy, Cooper & Baily. Wij hebben voor deze rasgroep gekozen omdat het een uitdaging is qua gedrag. Vaak zie je dat mensen dit ras kopen omdat ze het mooi en fluffy vinden. Alleen hebben ze zich niet voldoende verdiept in wat deze honden nodig hebben en doen ze er vervolgens afstand van. Onze honden zijn alle 3 herplaatsers, waarvan 2 met gedragsproblemen. Samen met mijn vrouw ben ik flink aan de slag gegaan en hebben ze nu een mooi leven!

 

2021 ben ik aan de slag gegaan bij het Martin Gaus Dierenhotel. Hier was ik dag -verantwoordelijke en hield ik mij onder andere bezig met het verzorgen, trainen en het opnemen en plaatsen van honden. Ook heb ik in deze periode de opleiding dierenverzorging, besluit houder hond en kat, cursus basismodule hond afgerond. Ik ben momenteel nog bezig met de opleiding Kynologisch gedragsdeskundige bij de Martin Gaus Academy.

 

Sinds kort ben ik werkzaam als medewerker bij KynoSpirit.  Op dit moment ben ik vooral bezig met het onderhoud van het pand. Daarnaast zijn Gabriëlle en ik druk bezig met plannen maken om van KynoSpirit nog meer te maken als dat het nu al is. In de toekomst hoop ik ook les te geven.