Jeanine

Jeanine is een echt dierenmens. Opgegroeid in de Randstad met naast haar wieg een hond.

Toen ze oud genoeg was, was zij dagelijks bij de paarden te vinden.  Al tijdens haar pubertijd werd zij ingezet voor het geven van paardrijlessen en reed meermalen per week. Ze verzorgde dagelijks de gezinshond met wie ze ook gehoorzaamheidscursussen volgde.

Nadat zij het huis uit was gegaan kwam er dus al snel een ….. asielhond. Deze 4 jarige kruising Herder x Dobermann Major had een aardig rugzakje, dus naast het volgen van trainingen op een hondenschool was het nogal een puzzel hoe deze hond in het dagelijks leven veilig kon functioneren.

 

Doordat haar moeder op een gegeven moment een hond zocht en bij het bijna onuitspreekbare; maar tot dan toe bij Jeanine onbekende ras Västgötaspets uitkwam was Jeanine direct ook verkocht.

Er kwam dus een tweede hond in het leven van Jeanine. Behalve heerlijk spelen met zijn broer die bij haar moeder terecht kwam was deze levensgenieter Barro een geweldige vriend voor Major. Ook met Barro heeft Jeanine meerdere cursussen gevolgd.

Beide honden vormden, door hun verschillende manier van leren en behoefte aan aanpak, een rijke leerschool voor Jeanine

Omdat Jeanine kennis overdragen heel leuk vindt was zij blij in 2018 eindelijk tijd vrij te kunnen maken om een opleiding tot Kynologisch Instructeur te gaan doen. De “verplichte” stage deed zij o.a. bij Kynospirit.

Daar leerde Jeanine dat ringtraining leuk kon zijn. Maar haar hart ging helemaal sneller kloppen bij de Body Awareness lessen, omdat Body Awareness zo mooi aansluit op wat ze al wist over over bewegen bij paarden.

Naast allerlei Hippisch Instructeurs opleidingen en die voor Kynologisch Instructeur heeft Jeanine het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van Dieren (honden), MBO Dierhouderij en KK1, KK2 gehaald,, en volgde ze losse workshops en opleidingen tot Instructeur Treibball, Hoopers Instructeur, Begeleider Denkspellen bij Honden en Begeleider Detectie.