DogDance

Uw instructeur voor deze lessen is:

Dog Dance is een positieve en creatieve manier van bezig zijn met je hond. 

Dogdance is een vorm van sport met honden die is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Het is een mengeling van gehoorzaamheid, het uitvoeren van trucjes en dansen. Er zijn verschillende soorten dogdance: Canine freestyle en Heelwork to Music.

Dogdance uit zich in een ontelbaar aantal mogelijkheden in oefeningen. Bij deze sport voeren mens en hond onder begeleiding van muziek ritmische bewegingen uit. Een ervaren ‘’dogdancer’’ zal moeiteloos tien of meer kunstjes in zijn routine (dans) kunnen verwerken. Er zijn geen vastgestelde oefeningen, alles is mogelijk, mits het geen gevaar oplevert voor de hond of eigenaar. 

De hond moet wel te verleiden zijn tot het doen van verschillende oefeningen en de eigenaar moet enig ritmegevoel hebben en plezier in bewegen. Dogdance is een prachtige sport die toegankelijk is voor iedereen, ongeacht leeftijd of handicap. Ieder is vrij de oefeningen aan te passen aan de mogelijkheden van de hond en de lenigheid en muzikaliteit van de baas.

Dwang is niet mogelijk, de hond zal er plezier in moeten hebben. Je hebt niet alleen een zeer goede band met je hond nodig maar ook een flinke dosis doorzettingsvermogen en het plezier moet je nooit uit het oog verliezen.

Heb jij een goede band met je hond, een flinke dosis doorzettingsvermogen en wil jij je hond nog meer dingen leren? Meld je dan snel aan voor deze cursus en verlies het plezier voorlopig niet meer uit het oog!

De groepen bestaan uit maximaal
vier cursisten.